GEZONDHEIDSVOORDELEN

VAN VER-INFRAROOD

Een overzicht van mogelijke gezondheidsvoordelen van VER-infraroodverwarming,

gezondheidsbehandelingen en ver-infraroodtherapieën

Gezondheidsvoordelen van VER-infrarood

Inleiding 

In dit document schetsen we de mogelijke gezondheidsvoordelen van ver-infraroodwarmte in verschillende toepassingen, evenals de voordelen van het gebruik van de Yandiya infraroodverwarmingspanelen om uw huis met behulp van ver-infrarood te verwarmen.
Je hebt waarschijnlijk al genoten van de rustgevende, therapeutische voordelen van infraroodwarmte zonder het  zelfs te weten. De zon biedt de beste infrarood-warmtetherapie van de natuur en het is de reden waarom je direct lijkt te ontspannen wanneer je huid wordt aangeraakt door warmte. Ongeveer 80% van de zonnestralen zijn infrarood; de band van onzichtbaar licht in het elektromagnetische spectrum.
Ver-infraroodstralen veroorzaken geen zonnebrand of beschadigen uw huid niet en mogen niet verward worden met ultraviolet licht dat wél zonnebrand kan veroorzaken en de huid wél kan beschadigen.
Infraroodwarmte verwarmt objecten, inclusief u, direct, in plaats van alleen de lucht eromheen te verwarmen zoals een conventionele verwarming doet. Dit heeft veel bijbehorende gezondheidsvoordelen, maar ook economische
voordelen wanneer je ver-infraroodverwarming gebruikt om jouw huis efficiënt te verwarmen.
Ver-infraroodverwarming is een zeer economische manier om het huis verwarmen zonder warmte aan de lucht te verliezen, zoals bij conventionele verwarmingssystemen.

Deze gids probeert u inzicht te verschaffen in de wondere wereld van ver-infrarood. Ver-infrarood werd vorige eeuw ontdekt en biedt vele gezondheidsvoordelen voor het menselijke lichaam. Het is érg veelzijdig en kan je lichaam écht helpen om te regenereren en ontgiften. Uiteraard werkt dit niet in alle gevallen met ver-infraroodverwarmingspanelen.
Er bestaan ook ver-infraroodsauna’s zoals je verder kan nalezen in www.vgsolutions.be
Door het zoeken naar verdere informatie en voordelen van ver-infrarood die ik wilden leren kennen voor de gezondheidskabine, kwam ik Yandiya op mijn pad tegen die ver-infraroodverwarmingspanelen produceert.
Hun gids met gezondheidsvoordelen van ver-infrarood vond ik érg overweldigend. Ver-infrarood is érg veelzijdig en érg goed voor je gezondheid. Je voelt de weldaden van de zonnestralen als natuurlijk en vanzelfsprekend aan. Zo werkt ook de gezondheidskabine en de ver-infraroodverwarmingspanelen.

Veel leesgenot !

 

Gezondheidsvoordelen VER-infrarood

Wat is infrarood warmte ?

Infraroodwarmte is licht dat zich tussen het zichtbare en microgolfgedeelte van het elektromagnetische spectrum bevindt. Infrarood licht heeft een reeks golflengten, net zoals zichtbaar licht dat heeft met golflengten die variëren van rood licht tot violet; denk maar aan een regenboog of lichtstralen die gebroken worden door een prisma.

Het Electromagnetische Spectrum

VER-INFRAROOD

Nabij infrarood

Nabij infrarood licht is qua golflengte het dichtst bij het zichtbare licht. Deze kortere, nabij-infrarode golven zijn helemaal niet heet. In feite kun je hen niet eens voelen.

Nabij-infrarood wordt vaak gebruikt in apparaten in huis, bijvoorbeeld door uw T.V.-afstandsbediening.

AFSTANDSBEDIENING
infraroodbeeld mensen
zonnegloed

Ver-infrarood

Ver-infrarood, in het Engels FAR-infrared en ook wél FIR-golven genoemd (FAR-Infrared Radiation), zijn thermisch en bevinden zich in het elektromagnetische spectrum dichter bij het microgolfgebied en we ervaren dit als warmte.

Ver-infraroodwarmte biedt veel van de voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van UV-straling. Aangezien de primaire bron van infraroodstraling thermische straling is, straalt elk object met een eigen temperatuur infraroodstraling uit. Hoe warmer het voorwerp, hoe meer infraroodstraling het uitzendt. Zelfs koude voorwerpen zoals bvb. een ijsblokje zal detecteerbaar infrarood afgeven.

Wanneer een object heet is maar niet heet genoeg om zichtbaar licht te stralen, straalt het de meeste energie uit in het infraroodbereik. Hete houtskool geeft bijvoorbeeld geen zichtbaar licht af, maar straalt wel infraroodstraling uit die we als warmte voelen. Deze thermische afbeelding laat zien hoe het menselijk lichaam wat infrarood uitstraalt, zelfs door lagen van kleding.

Mensen stralen bij normale lichaamstemperatuur het meeste uit in het infrarood bij een golflengte van ongeveer 10 micron (Een micron is de term die gewoonlijk wordt gebruikt -een micrometer is een duizendste van een millimeter of een miljoenste van een meter).
Het Yandiya infraroodverwarmingssysteem werkt op een vergelijkbare ver-infraroodgolflengte van 4 tot 9 micron omdat dit het meest effectief wordt geacht bij het produceren van warmte in harmonie met het menselijk lichaam.

Praktische toepassingen van infrarood

Het gebruik van infrarood golven in en rond het huis is al jaren bekend bij ons en begint nu gebruikt te worden in een breed scala aan nieuwe toepassingen. Nabij infrarood is degene die we allemaal kennen en gewend zijn. Deze verzend informatie van plaats naar plaats, zoals met uw tv-afstandsbediening, of datalinks over korte afstanden tussen computers of mobiele telefoons.

De therapeutische en praktische effecten van ver-infraroodwarmte worden gebruikt in toepassingen zoals couveuses in ziekenhuizen voor pasgeboren baby’s, moderne sauna’s die de hoge temperaturen van de traditionele vochtige heteluchtsauna’s vermijden, voedselverwarmers in restaurants en zelfs moderne haarhaardrogers en stijltangen waarvan beweerd wordt dat ze zachter zijn voor het haar.

Gezondheidsvoordelen van ver-infrarood

De gezondheidsvoordelen van infraroodwarmte vallen over het algemeen in twee categorieën. De eerste is het gebruik van Ver-infrarood gebruikt als verwarmingssysteem voor woningen en het tweede als infrarood warmtetherapie voor gezondheidsdoeleinden.

genieten van zalige warmte

Ver-infrarood verwarmingssystemen

Ver-infrarood warmte is gezonder, comfortabeler, en een meer efficiënte methode dan welke andere bron van electrische verwarming dan ook. Ver-infrarood warmte biedt veel van de voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van UV-straling. Gebruikelijke verwarmingssystemen verminderen allemaal de luchtkwaliteit door de lucht uit te drogen en het produceren van een irriterende droge, statische sfeer.
Yandiya Infrarood Verwarmingssysteem is een gefaseerd ver-infrarood verwarmingssysteem, en verwarmt mensen en objecten in een ruimte direct in plaats van de lucht te verwarmen.
Hetzelfde niveau van lichaamscomfort kan dus worden bereikt met een lagere luchttemperatuur. Deze minimaliseert de luchtcirculatie in een ruimte, wat het risico op schimmel en vochtvorming vermindert evenals de verspreiding van in de lucht zwevende deeltjes, stof en sporen.

Het meest opvallende voordeel van het gebruik van een ver-infrarood verwarmingssysteem is dat het klimaat in uw huis of kantoor gezonder aanvoelt en het is er eigenlijk gezonder om in te vertoeven. Door minder energie te verbruiken bespaart u geld, wat zijn eigen natuurlijke feel good factor heeft natuurlijk. Een zuinig verwarmingssysteem levert daarbovenop maatschappelijke voordelen op omdat meer mensen het zich kunnen veroorloven om hun huis op een comfortabelere en gezondere temperatuur te verwarmen.

Infraroodtherapieën en gezondheidsvoordelen

Er is een grote hoeveelheid bewijs, observaties en er is een medische acceptatie van over de hele wereld dat Far Infrared-warmtetherapieën en -verwarming goed zijn voor uw gezondheid.
Gezondheidsbehandelingen en therapieën die gebruik maken van ver-infraroodwarmte, omvatten meestal het gebruik van een speciaal infraroodapparaat en een evenwichtige levensstijl en veel frisse lucht en een evenwichtige blootstelling aan natuurlijk zonlicht.
De volgende voorbeelden benadrukken de reeks voordelen waarvan beweerd wordt dat ze ontstaan door ver-infrarood therapie.

pijnbestrijding

Pijnbestrijding

Een van de gezondheidsvoordelen van ver-infraroodwarmte is dat het beter helpt om pijn te verlichten dan door gebruik te maken van meer traditionele warmtebronnen om het lichaam warmte te geven.
Omdat infraroodwarmte de warmte gelijkmatig uitstraalt en geen secundaire overdrachtsmethode nodig heeft om een ​​object of persoon te verwarmen zoals bij conventionele warmtebronnen, wordt infrarood gezien als een meer efficiënte warmtetherapie methode. Als je ooit een infraroodsauna hebt gebruikt, zul je begrijpen waarom. U kunt langer in een infraroodsauna blijven en meer profiteren van de voordelen omdat de lucht rondom je geen hoge temperaturen bereikt zoals in een traditionele sauna. Atleten zijn ermee bekend om deze infraroodwarmte te gebruiken om pijn en spanningen te verlichten, en ook om de genezing te helpen versnellen. Infraroodwarmte wordt verondersteld om de bloedcirculatie efficiënter te maken. Wonden genezen sneller met een betere bloedsomloop, en dit geldt ook voor spier- en weefseltrauma.
Er is ook aangetoond dat infraroodwarmte mensen met artritis helpt, door op korte termijn pijnverlichting te bieden zonder nadelige bijwerkingen en door het stimuleren van de bloedsomloop wat ze anders niet kunnen ervaren vanwege hun fysieke beperkingen.

Ontgifting met ver-infrarood

Ophoping van afvalstoffen en gifstoffen in het lichaam (of een giftige overbelasting) kan de oorzaak zijn van veel gezondheidsproblemen en aandoeningen zoals het verouderingsproces en ziekten zoals kanker. Symptomen van toxische overbelasting omvatten vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichts- of spierpijn, en frequente verkoudheid en griep, tekenen van allergie en hormonale onbalans, chemische gevoeligheid, sinuscongestie, psoriasis en andere huidaandoeningen, verlies van behendigheid, slapeloosheid en meer.
Psychische symptomen zijn onder meer een slechte concentratie, geheugenverlies, stemmingswisselingen, mentale verwarring en gedragsveranderingen.
Wanneer giftige gassen zoals zwaveldioxide en kooldioxide, of mogelijks dodelijke zware metalen zoals kwik, lood en chloor, grote watermoleculen ontmoeten, dan kunnen deze worden ingekapseld door en met clusters van water in het lichaam blijven. Daar waar deze gifstoffen zich ophopen, wordt de bloedcirculatie geblokkeerd en de cellulaire energie wordt aangetast.
Ontgifting is het proces waarbij geprobeerd wordt om deze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en om zo een ​​gezonder lichaam te krijgen. Het blijkt dat ver-infrarood 7 keer effectiever is bij het ontgiften van zware metalen zoals kwik, aluminium en ook bij cholesterol, nicotine, alcohol, ammoniak, zwavelzuur en andere milieutoxines, en dit in tegenstelling tot conventionele warmte- of stoom sauna’s.
“Een van de redenen dat ver-infrarood (FIR) gunstige resultaten heeft bij een verscheidenheid aan ziekten, is het vermogen van de FIR-golven om gifstoffen te verwijderen, die vaak de kern vormen van veel gezondheidsproblemen.
Wanneer een FIR-golf van 7 tot 11 micron wordt toegepast op watermoleculen met gifstoffen begint het water te trillen. Deze trilling vermindert de ionbindingen van de atomen die de watermoleculen bij elkaar houden. Als de afbraak van het watermolecuul optreedt, komen ingekapselde gassen en andere giftige stoffen vrij. Een studie gedaan door Amerikaanse onderzoekers toonde aan dat het zweet dat vrijkomt door gebruikers van een FIR-sauna anders was dan het zweet van de mensen die een conventionele sauna gebruiken of normale oefeningen doen.
Het niet-watergedeelte van zweet dat vrijkwam in een FIR-sauna was cholesterol, vetoplosbare gifstoffen, giftige zware metalen, zwavelzuur, natrium, ammoniak en urinezuur.”

Dr. Kyuo, Japan. Een overzicht van FIR-geschiedenis en de therapeutische waarde ervan is beschikbaar in een artikel: “Warming Up to FIR”, gepubliceerd in het januari 2001 nummer van Alternative Medicine Magazine door Dr. D.J. Fletcher.

detox
detox
detox

Here is an extract:
“Detoxification from fibromyalgia and chronic fatigue syndrome: Randy Gomm in Vancouver, became a distributor of FIR saunas after his life was turned around by detoxification. As a fire fighter, his health had begun to deteriorate until he was no longer able to work. He was
diagnosed with fibromyalgia, and eventually it was realised that the root of his problem was toxic overload from occupational exposure. During the eight years he was ill, he says, he had a lot of time to research alternative modalities to regain his health. “I discovered that leading researchers in fibromyalgia and chronic fatigue syndrome stated that their patients had high toxic loads,” says Randy. “When their loads were reduced, their symptoms often improved dramatically. It workedfor me. Detoxing really helped put me back on my feet.”

Japanse Research & Observaties van VER-Infrarood

Therapie
Sinds de jaren 80 hebben Japanse en Chinese onderzoekers uitgebreid onderzoek gedaan naar medische behandelingen met ver-infrarood en hebben ze vele verbazingwekkende ontdekkingen gedaan. In Japan is er daarom een ‘Far Infrared Society’ opgericht bestaande uit artsen en fysiotherapeuten die zich toeleggen op verder onderzoek naar ver-infrarood warmtetherapie (vaak ‘hyperthermietherapie’ genoemd). Hun
bevindingen ondersteunen de meerdere gezondheidsvoordelen van ver-infraroodtherapie en hun genezend vermogen. Hieronder volgt een kort overzicht van hun bevindingen.

Veroudering en ver-infrarood warmtetherapie

In Japan is gemeld dat de volgende aandoeningen kunnen worden verlicht of verminderd door het gebruik van ver-infrarood warmtetherapie:

 • Astma, bronchitis (opgehelderd)
 • Reumatoïde artritis (7 van de 10 gevallen verdwenen in één klinische studie)
 • Goedaardige prostaathypertrofie (verminderd)
 • Kankerpijn (in latere stadia sterk verlichte pijn)
 • Levercirrose (omgekeerd)
 • Ziekte van Chron (verdwenen)
 • Koude handen en voeten (een fysiotherapeut ontdekte 20\50% verbetering was onderhouden)
 • Blaasontsteking (verdwenen)
 • Duodenumzweren (geëlimineerd)
 • Pijn bij compressiefractuur
 • Gastritis (verlicht)
 • Aambeien (verminderd)
 • Hepatitis (verdwenen).
 • Hoge bloeddruk (in het geval van een diabetespatiënt een systolische daling van 180 tot 125 + gelijktijdig gewichtsverlies)
 • Keloïden (aanzienlijk verzacht en in sommige gevallen volledig verdwenen)
 • Beenzweren (genezen wanneer voorheen statisch en resistent tegen andere zorg).
 • Menopauze
 • Pijn die slaap verhindert of slaaphoudingen beperkt (verlicht)
 • Postoperatieve verklevingen (verminderd)
 • Stralingsziekte (verlichte tekenen en symptomen)
 • Vervolg van beroertes (hern parese verlicht na verloop van tijd)

Dr. Masao Nakamura van de O and P Medical Clinic in Japan meldt succes met het gebruik van
Ver Infrarood warmtebehandeling voor het volgende:

 • Acné
 • Artritis
 • Oorziekten
 • Gastro-darmproblemen
 • Slapeloosheid
 • Menopauze
 • Whiplash
 • Ischias
 • Schouderstijfheid

Verbetering van het skelet van spieren met ver-infraroodwarmte
Er is ook succes gemeld van infraroodbehandelingen door Japanse onderzoekers voor de volgende aandoeningen van het bewegingsapparaat:

 • Artritis, jicht, reuma, DJD (elk aanzienlijk verlicht of verbeterd)
 • Verklevingen (vaak bij wedstrijdsporters, trauma en repetitieve stress-syndromen)
 • TMJ-artritis
 • Acel Decel-verwondingen
 • Lage rugpijn (verlicht)
 • Bursitis (geëlimineerd)
 • Hersencontusie (versnelde genezing)
 • Schijfuitsteekselgerelateerde neuralgie
 • Compressiefracturen (in één situatie stopte de pijn gedurende drie dagen met één behandeling)
 • Spierspanning (ontspannen)
 • Spierspasmen (verminderd of geëlimineerd)
 • Spierpijn na inspanning (goede resultaten zijn essentieel voor wedstrijdsporters)
 • Schouderpijn (verlicht of verbeterd)
 • Ruggenmergschok (omgekeerde posttraumatische schok)
 • Strakke schouders (meer ontspannen)
 •  Traumatische artritis
spierpijn
brandwonden

Oor-, neus- en keelaandoeningen verlicht met ver-infraroodwarmte

Het Japanse onderzoek meldde ook dat de volgende oor-, neus- en keelaandoeningen werden verlicht met Ver Infrarood warmtebehandelingen:

 • Lichaamsgeur
 • Chronische middenoorontsteking of infectie
 • Verstopte poriën (los van cosmetica, onovertroffen huidtextuur en teint)
 • Roos (verhoogde bloedstroom door de hoofdhuid)
 • Eczeem en psoriasis (reageren goed)
 • Snijwonden (genezen sneller met minder pijn en littekens)
 • Netelroos
 • Neusbloeding (verminderd)
 • Huidaandoeningen (verbeterd)
 • Huidproblemen bij tieners (acne en mee-eters verwijderen)
 • Slechte huidskleur Littekens en pijn door brandwonden of wonden (verminderd in ernst en omvang)
 • Keelpijn
 • Tinnitus (chronisch ernstig geval verholpen met 10 infraroodbehandelingen)

  VER-infrarood wordt routinematig gebruikt in verbrandingseenheden in heel Azië

Andere gerapporteerde gezondheidsvoordelen en behandelingen :

Aanvullende studies en observaties uit verschillende bronnen over de hele wereld hebben ook gewezen op de volgende voorbeelden van het gebruik van ver-infraroodwarmte als basis voor het tot stand brengen van een positieve gezondheid voordelen voor verschillende voorwaarden.

Bloedcirculatie

Ver-infraroodtherapie verhoogt de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar beschadigde weefsels (hulp vermindering van chronische gewrichts- en spierpijn of sportblessures), bevordert ontspanning en comfort, induceert slaap en verlicht stress.

Bloeddruk

Duitse medische onderzoekers concludeerden dat één sessie ver-infraroodtherapie van meer dan 1 uur kan een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk hebben dankzij een aanhoudende verwijding van de perifere bloedvaten. Ze merkten ook op dat de viscositeit van het bloed was verbeterd. Na 1 uur ver-infraroodstraling is er een significante daling van de bloeddruk cardiale ejectieweerstand totale perifere weerstand en
significante toename van de hartslag, het slagvolume, het hartminuutvolume en de ejectiefractie.

sporten

Acne

“Ver-infraroodlasers zoals Smoothbeam of CoolTouch worden een zeer populaire methode om acne behandelen, vooral in zeer resistente gevallen. Ze lijken te werken door de talg te verkleinen klieren, en je krijgt relatief snel resultaat. Ze doen echter verschrikkelijk pijn.” Jeffey Dover, MD, Boston, ELLE Magazine maart 2004 HTE’s Far Infrared Hothouse ‘sauna’ koepel lijkt poriën te openen die al jaren defect, waardoor cosmetica verstopt raakt en de droge buitenhuid loskomt, genezing van acne en littekens, allemaal ZONDER pijn.

Zonnebrand

Volgens Clayton’s Electrotherapy, 9e editie, is verre-infraroodwarmte het enige tegengif voor overmatige ultraviolette straling.

Verre infrarood thermische therapie en elektromagnetische velden (EMF).

Onlangs zijn er rapporten verschenen waarin de gevaren van blootstelling aan bepaalde soorten elektromagnetische velden, zoals die van hoogspanningsleidingen, mobiele telefoons of van computerschermterminals. Ver-infrarood verwarmingssystemen zijn getest in Japan en gevonden vrij van giftige elektromagnetische velden. Het Zweedse nationale instituut voor stralingsbescherming heeft concludeerde ook dat ver-infraroodstralers niet gevaarlijk zijn. In plaats daarvan hebben Japanse onderzoekers meldde dat ver-infraroodstralingswarmte de negatieve effecten van toxische elektromagnetische straling tegengaat bronnen.

McGraw Hill Encyclopedie van Wetenschap en Technologie

De McGraw Hill Encyclopaedia of Science and Technology meldt dat artsen gebruik maken van van ver-infraroodstralingswarmte voor de behandeling van verstuikingen, verrekkingen, bursitis en perifere vaatziekten, artritis en spierpijn.

Therapeutische warmte en koude

Therapeutische effecten van ver-infraroodwarmte Hoofdstuk 9 van Therapeutische warmte en koude, vierde Editie, Editors Justus F. Lehmann, M.D., Williams en Wilkin rapporteert Far Infrared Heat Therapie doet het volgende:

 • Vermindert de gewrichtsstijfheid
 • Verlicht spierspasmen
 • Verhoogt de bloedstroom
 • Leidt tot pijnverlichting
 • Beïnvloedt letsel aan weke delen
 • Verhoogt de rekbaarheid van collageenweefsel
 • Helpt bij het oplossen van geïnfiltreerd inflammatoir, oedeem en exsudaat

verbetert Potentieel gebruik van ver infrarood in tandheelkundige klinieken

Dhr. Shu van Ninomiya Yuri Dental Clinic gebruikte een aantal jaren verre infraroodstraling in zijn tandheelkundige kliniek. “ik heb met succes veel veelvoorkomende tandziekten hebben behandeld, bijvoorbeeld pyorrhea alveolaris, tandvlees ontsteking, tandpijn en spierspasmen.” Dhr. Shu gaf aan dat het gebruik van Far Infrared ray doet onderzoek. Dr. Akira, directeur van de Meitoku Vereniging van Tandartsen en Dr. Waaataru van het Kawano Dental Hospital gebruikt ook regelmatig Far Infrared-behandeling voor tandvleesontsteking en post-tandpijnonderdrukking. ‘De wetenschappelijke basis en therapeutisch’ Voordelen van Far Infrared Ray Therapy’, Dr. Kyuo.

Kunstmatige lichaamsdelen

“De FIR Hothouse-koepel voelt heerlijk aan op een kunstheup … het is zo geruststellend. Bij spelden of metaal zijn ingebracht, kan het geen kwaad, omdat het niet boven de 98 graden komt. Om het daarbij te houden constante temperatuur doet het lichaam niet omhoog en niet omlaag gaan. Als een persoon is herstellende van een pauze en heeft metalen pinnen in het lichaam, de Far Infrared Hothouse is erg rustgevend voor hen.” D. Sudweeks, Pleasant Grove, Utah, 27 januari 1999.

FIR en gezonde slagaders

Wanneer de normaal gladde, stevige bekleding van de slagaders verdikt en geruwd wordt door afzettingen van vet, fibrine, calcium en celresten, het vermindert het vermogen van de slagaders om uit te zetten en samentrekken en de bloedstroom door vernauwde kanalen vertragen. deze voorwaarden maken het gemakkelijker voor bloedstolsels om zich te vormen, de bloedvaten te blokkeren en de bloedstroom volledig te stoppen.
Ver-infraroodwarmte is in staat om bloedvergiftiging te neutraliseren en de wanden van slagaders, aders en haarvaten glad te maken.

Longontsteking

C. Dunson, een lymfoloog in Utah, meldde dat binnen 15 minuten nadat een cliënt was behandeld met de FIR Hothouse en lymfologietherapie, hun longontsteking was genezen. Ver-Infrarood therapie heeft zowel in Japan als in China bewezen uitstekend te zijn voor astma, bronchitis, verkoudheid, griep, sinusitis en congestie omdat het ontstekingen, zwellingen en verstopte slijmvliezen opruimt, zoals getuigd in Dr. Kyuo’s boek hieronder.

Dr. Sasaki Kyuo

Dr. Sasaki Kyuo, M.D. heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de therapeutische toepassingen van ver-infraroodtherapie. Zij is de auteur van ‘The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy’ exclusief geschreven voor HTE, de makers van de FIR Hothouse Dome, die de klinische effecten van ver-infraroodtherapie.
Naast kanker meldt Dr. Kyuo voortdurende succesvolle behandelingen van vele andere ziekten door gebruik te maken van FIR golven behandelingen niet alleen door haar maar ook door vele andere artsen. De lijst met ziekten gedocumenteerd in haar boek, omvat stress-geïnduceerde chronische diarree, opgezette buik, zweren in de dikke darm, gastritis, gevoelloosheid in het gezicht, aambeien, schouder, rug en kniepijn, reuma, hypertensie, diabetes, gewichtsverlies, borst- en buiktumoren, laag bloeddruk, astma, bloedarmoede, brandwonden, lichaamsgeur, vroege kaalheid, fractuur van halswervel, blootstelling aan straling en aanverwante ziekten.

Ver-Infrarood Warmtetherapie:

 • Verbetert de microcirculatie door sterke rotatie- en vibratie-effecten uit te oefenen op moleculair niveau.
 • Verbetert de afgifte van zuurstof en voedingsstoffen in de bloedcellen aan het zachte weefsel over het hele lichaam.
 • Bevordert regeneratie en snelle genezing.
 • Verhoogt de stofwisseling tussen bloed en weefsel.
 • Verbetert de functie van de witte bloedcellen, waardoor de immuunrespons verbetert en de eliminatie van vreemde pathogenen en cellulaire afvalproducten gefaciliteerd wordt.
 • Verwijdert opgehoopte gifstoffen door de lymfecirculatie te verbeteren, die vaak de kern vormt van veel gezondheidsproblemen.
 • Stimuleert de hypothalamus, die de productie van neurochemicaliën regelt die betrokken zijn bij biologische processen zoals slaap, stemming, pijnsensaties en bloeddruk.

Reumatoïde artritis

Een klinische proef in Japan rapporteerde een succesvolle oplossing voor zeven van de zeven gevallen van reuma artritis behandeld met Ver-infrarood-therapie voor het hele lichaam.

Syndroom van Raynaud

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de therapeutische effecten van FIR-producten. Eén klinische studie gedaan door Dr. Gordon Ko en Dr. David Berbrayer bij Sunnybrook en Women’s College Health Science Centers aan de Universiteit van Toronto, gepubliceerd in het augustus 2002 nummer van Alternative Medicine Review “Journal of Clinical Therapeutics”, toonde aan dat er significante verbeteringen in zowel subjectieve metingen van pijn als ongemak in verband met de ziekte van Raynaud Syndroom.

artritis
wonden genezen

Wondgenezing
In Japan deden Hideyoshi Toyokawa en anderen onderzoek naar de effecten van FIR op wondgenezing. De resultaten toonden aan dat ver-infraroodwarmte de wondgenezing aanzienlijk kan verbeteren. De resultaten kunnen zijn lees in het online tijdschrift Experimental Biology and Medicine: www.ebmonline.org

Genezing door ver-infrarood met fotonen

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ver-infrarood een wonderbaarlijk hulpmiddel is dat aan de oppervlakte lijkt tegenstrijdig. Het kan helpen het gevoel van gevoelloosheid te verlichten, maar het kan ook een gevoel van gevoel in gebieden die verdoofd zijn geworden. Het kan overwoekerd littekenweefsel verwijderen en het kan weefselgroei stimuleren. Het kan overtollig pigment verwijderen, maar het herstelt ook pigment in gebieden waar nodig. Het kan helende componenten binnen het immuunsysteem activeren, maar ook verminderen de soms schadelijke ontstekingsreactie van het lichaam.

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Een van de snelst groeiende klachten in dit land vandaag, carpaal tunnel syndroom (CTS) reageert ook op Far Infrared Radiation (FIR), ver-infraroodwarmte dus. CTS wordt veroorzaakt door beweging en trauma aan het passeren van de medianuszenuw door de pols. Werknemers aan de lopende band zijn bijzonder gevoelig voor het probleem. De standaard medische behandeling voor CTS is nog steeds een operatie, met een somber slagingspercentage van minder dan 10%. dr.
Wayne Good, de fabrieksarts bij General Motors Flint Assembly, heeft bijna 600 patiënten (met FIR) en behaalde positieve resultaten bij meer dan 70% van de patiënten. Hij is bezig met het indienen van zijn resultaten voor publicatie naarmate verdere studies worden voortgezet.

Fotobiotherapie

“Fotobiotherapie (FIR) zal een van de belangrijkste helende instrumenten van onze toekomst worden. Het zal de noodzaak elimineren van veelvoorkomende chirurgische procedures van vandaag. Ik kan de dag zien waarop elk huishouden in het land een (FIR) unit bij de hand zal hebben. Bij correct gebruik is het een veilig, effectief, natuurlijk hulpmiddel dat de aangeboren genezing van het lichaam kan versterken in plaats van het tegen te werken.” G.E. Poesnecker, N.D., D.C.

Hoe snel veroudert u?

Veelvoorkomende problemen die verband houden met levensstijl en veroudering, zoals hypertensie en osteoporose, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen, worden door sommige wetenschappers toegeschreven aan overmaat zuurgraad in ons systeem. Het American Medical Journal ontdekte dat bij patiënten met botverlies, het alkaliseren van hun systeem veroorzaakte een afname van botverlies. Hun conclusie was dat de typische Amerikaans dieet is zuurproducerend. De zuren die in ons bloed worden afgezet, worden vaak door het lichaam opgeslagen in
vormen van cholesterol, vetzuren, urinezuur en andere schurken die schade aanrichten in ons systeem. zong Whang, de auteur van “Reverse Aging” beweert dat deze overtollige zuren kunnen worden geëlimineerd met de gebruik van Ver-infrarood-producten, samen met het consumeren van bepaalde alkalische mineralen en voedingsmiddelen. de verre Infraroodresonantie verwarmt de interne temperatuur van het lichaam, waardoor de bloedsomloop toeneemt, dus waardoor het bloed de zure gifstoffen kan wegsmelten die zich jarenlang in iemands lichaam hebben afgezet slagaders.
‘Het verouderingsproces omkeren’, een ontdekking van een verlichte dokter’. © 1999 door Dr. Fouad I. Ghaly, MD-onderzoeken suggereren dat ver-infrarood licht de productie van celweefsel stimuleert en snel bevordert de regeneratie van huid en bloedweefsel.

verouderen

Referenties:

Dit document refereert naar verschillende bronnen, waaronder de volgende:


1) “Far Infrared Medical Facts, Research from Japan, Detoxification.” Far Infrared Medical Facts, Research from Japan, Detoxification. N.p., n.d. Web. 19 Sept. 2014.
<http://www.chimachine4u.com/fir2.html>.

2) Norek, Danna. “Use Infrared Heat for Pain Relief and Other Health Benefits.” NaturalNews.com. Natural News, 18 Mar. 2010. Web. 19 Sept. 2014.
<http://www.naturalnews.com/028392_infrared_light_pain_relief.html>.

3) Netting, Ruth. “The Infrared.” National Aeronautics and Space Administration. N.p., 27 Mar. 2007. Web. 19 Sept. 2014.
<http://science.hq.nasa.gov/kids/imagers/ems/infrared.html>.

4) David, Isaiah. “How Do Infrared Heaters Work?” EHow. Demand Media, 12 Dec. 2008. Web. 19 Sept. 2014. <http://www.ehow.com/how\does_4673660_infrared\heaterswork.html>.

5) Gutierrez, David. “Infrared Light Helmet Reverses Alzheimer’s Disease in Senior Patient.” NaturalNews.com. Natural News, 18 Dec. 2008. Web. 19 Sept. 2014.
<http://www.naturalnews.com/025112_infrared_light_disease_Alzheimers.html>.

Disclaimer:

De informatie in dit document met betrekking tot mogelijke gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies van een dokter of specialist. De informatie in dit document mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren, verlichten, behandelen, om een gezondheidsprobleem of ziekte genezen of voorkomen, zonder overleg met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg of specialist. Yandiya Technologies Limited beweert niet dat een van onze infraroodproducten enige ziekte of aandoening zal genezen. Getuigenissen van individuen zijn alleen persoonlijke ervaringen en houden geen garantie in dat een ander individu dezelfde resultaten kan bereiken.

VGSolutions is officiëel en exlcusief verdeler van Yandiya® infraroodpanelen

VG Solutions

Haal de zon in huis

Visit Us

Sint-Ferdinandstraat 20

3560 Lummen

België

Contact us

+32 474 449699

info@vgsolutions.be

BTW-nr BE0776.693.252

KBO 0776.693.252

 

Open Hours

Contact us

Contact form

“The advice provided by VGSolutions is expressly not intended to form the basis of regular medical treatment or function as a replacement for the advice provided by your general practitioner or a medical specialist, nor is it intended to form the basis of treatment by a dietician or to replace the advice provided by a dietician. The advice provided by VGSolutions is limited to general guidelines pertaining to a happier, better and healthier lifestyle. In the event of acute health problems and/or a worsening of symptoms of ill healthy, please urgently contact the relevant doctor or medical specialist that is treating you. For more information, please see the disclaimer.

VGSolutions is officiëel verdeler van de gezondheidskabine All rights reserved ©